Tel: 0770 128 167   office@amgsolutions.ro

Features

- Este un produs destinat persoanelor fizice care primesc salariul printr-un cont curent deschis la banca, cu acces prin cardul de debit. Linia overdraft este o facilitate revolving(rotativa), care presupune utilizarea unei limite puse la dispozitia clientului si care se reintregeste cu alimentarile efectuate.
- Practic, banca unde la care iti incasezi salariul, iti alimenteaza contul cu valoarea de pana la 12 salarii, fara ca tu sa trebuiasca sa cheltuiesti neaparat acesti bani. Valoarea descoperitului variaza de la banca la banca, de la 3 pana la 12 salarii oferite pe cardul de salariu.
- In cazul in care intentionezi sa schimbi locul de munca vei fi obligat de catre banca sa rambursezi integral descoperitul de cont utilizat in acel moment.

Dobanda overdraft


- Dobanda variaza de la banca la banca dar se situeaza in jurul a 20% pe an. Aceasta dobanda poate scadea chiar sub 15% pe an daca angajatorul tau a negociat conditii preferentiale pentru dobanda la overdraft (prin conventii de virare salariala);
- Dobanda se aplica numai pentru sumele utilizate si se calculeaza zilnic. De exemplu, daca dintr-un descoperit de 5000 lei folosesti doar 1000 lei si ii repui pe cont ziua urmatoare, ti se va calcula dobanda pentru o zi, adica aproximativ 0,50 lei.
- Dobanda este scadenta in ultima zi a lunii si se opreste din sumele aflate in cont.

Perioada de valabilitate a facilitatii de overdraft

- In cazul salariatilor cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pana in momentul notificarii de catre Angajator a incetarii platii salariului;
- In cazul salariatilor cu contract de munca pe perioada determinata, pana cu 90 zile inainte de data expirarii contractului de munca.

Eligibilitate

- Este obligatoriu sa fie efectuat cel putin un virament reprezentand plata salariului integral, aferent unei luni, in contul curent deschis la banca.
- Angajatorul isi desfasoara activitatea de minim 1 an
- Vechime minima de :
- 3 luni la angajatorul actual sau
- 2 luni la angajatorul anterior, fara a avea intreruperi mai mari de 30 de zile calendaristice intre cele 2 locuri de munca actual si anterior.

Avantajele facilitatii descoperit de cont:

- Banca nu percepe taxe sau comisioane pentru neutilizarea descoperitului de cont;
- Dobanda se aplica numai pentru sumele utilizate;
- Ai o suma de bani in plus fata de salariul sau pensia incasata in contul curent;
- In cazul cresterii veniturilor, poti beneficia de majorarea sumei acordate.
- Documente necesare
- Act de identitate, copie si original (atat pentru solicitant cat si pentru sot/sotie solicitant);
- Fisa fiscala pentru anul anterior;
- Adeverinta de salariu semnata si stampilata de angajator.

Alte informatii utile de care trebuie sa tii cont

- Principalul dezavantaj al overdraft-ului este ca poate fi repede consumat daca nu esti cumpatat si calculat in cheltuielile pe care le faci. Tine minte, nu exista bani dati gratuit de banca!

- Ti se va percepe dobanda pentru fiecare leu imprumutat, pe care va trebui sa o rambursezi odata cu intregul descoperit de cont!
- Ideal este sa nu iei mai mult de 3 salarii ca descoperit, chiar daca banca iti ofera pana la 12 salarii!
- Overdraft-ul ar trebui folosit doar pentru a rezolva o lipsa temporara de bani. El trebuie folosit numai in cazuri exceptionale, deoarece este o forma scumpa de credit. Daca folosesti din overdraft mai mult de salariul pe 3 luni pe o perioada lunga de timp inseamna ca ai nevoie de un credit de valoare mare pe o perioada lunga. In acest caz, este indicat sa apelezi la un credit de nevoi personale, cu rate fixe lunare, care are o dobanda mai mica decat descoperitul de cont.